Jimat Berbelanja Online Dengan Shopback!

Dengan Shopback dapat Jimat!

Masih teringat lagi, dulu kalau nak cari baju kena tunggu hujung minggu abah akan bawa gi The Store, Klang. Kini, zaman dah berubah, semuanya di hujung jari. Nak cari barangan elektronik boleh layari lazada, nak beli barangan dari US, boleh beli di ebay. Segala maklumat produk boleh kita cari dengan adanya internet.

Paling best shopping online mesti ada banyak sale, kupon & baucar yang boleh kita perolehi juga secara online. Paling penting kena rajin mencari “rajin google”. Banyak website yang khas yang menyenaraikan kupon-kupon Lazada, Zalora seperti ShopCoupons & Cuponation.

Nak lagi mudah, daftar Shopback. Dengan Shopback anda boleh dapat rebat tunai sehingga 11% jika anda mengunakan perkhidmatan Shopback untuk membeli barangan dari Lazada, Toabao, Qoo10, Fave, Foodpanda, Booking.com, Expedia, Zalora, Adidas, Nike dan banyak lagi. Beli tambah nilai (topup) pun boleh dapat cashback!

hafifizainal how to use shopback

hafifizainal popular shopback

Cara – Cara untuk menggunakan Shopback

Langkah 1: Buka laman web Shopback.my. Untuk pendaftaran, anda klik pada butang ’Sign-Up’ dan masukkan maklumat alamat emel dan kata laluan yang ingin digunakan.

hafifizainal-shopback-1

hafifizainal-shopback-masukkan-email-dan-password

Langkah 2: Selepas anda berjaya membuat pendaftaran pilih Online Store yang ingin anda dapatkan cashback. Untuk tutorial ini saya memilih Lazada.

hafifizainal-shopback-pilih-online-store

Langkah 3: Klik pada butang “Shop Now

hafifizainal-shopback-klik-butang-shop-now

Langkah 4: Laman Lazada akan keluar dan anda pilih barang yang ingin anda beli seperti biasa anda beli di laman Lazada. Setelah anda membuat pembayaran di Lazada, secara automatik cashback anda akan ditambah di laman Shopback dalam masa 48 jam.

hafifizainal-shopback-redirect-lazada

Langkah 5: Semak cashback yang anda dapat di bahagian ‘Cashback Details’.

hafifizainal-shopback-cashback-details

Langkah 6: Tunggu sehingga cashback anda bertukar status ke ‘Redeemable’ dan anda boleh membuat ‘Payout’ kepada akaun bank anda. Jangan lupa untuk masukkan maklumat bank anda di bahagian ‘Account Details’. Untuk bertukar status mengambil masa 30 – 60 hari.

hafifizainal-shopback-cashback-pending

Langkah 7: Untuk membuat ‘Payout’, pergi klik pada kotak ‘Redeemable’. Klik pada butang ‘Go to Payment’ dan semak maklumat bank. Jika maklumat adalah benar, klik pada ‘Request Payout’. Proses pembayaran mengambil masa 7 – 14 hari bekerja. Minimum payout adalah RM10.

hafifizainal-shopback-go-to-payment

Shopback App

Saya suka menggunakan Shopback ni sebab ianya mudah digunakan. Shopback juga boleh di dapati di App Store dan Google Play Store. Proses di aplikasi telefon pintar adalah sama seperti di versi web.

Firefox Plugin

Jika anda pengguna browser Firefox, anda bertuah kerana Shopback mempunyai plug-in yang boleh di pasang di browser anda. Jika anda buka laman kedai online, anda boleh menyemak sama ada laman ini berdaftar dengan Shopback atau tidak. Selepas itu anda hanya perlu klik ‘Get Cashback‘ untuk aktifkan akaun Shopback anda. Mudah kan?

Untuk maklumat lanjut anda boleh layari Shopback.my

Selalu catat nota? Nota anda bersepah? Jom baca Bagaimana Evernote Mengubah Cara Saya Mencatat Nota Dengan Lebih Produktif?

Leave a Reply